Log in

Post Facto | GameCensor

Veel games verteren langzaam

Onze redactie is elke week druk met het tikken van nieuws, het schrijven van achtergronden en het pennen van reviews, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht.Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “Waar hebben jullie je nu écht mee beziggehouden de afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen zeven dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. Respawn Entertainment heeft zich aangesloten bij EA, servers van CoD die nog niet werken en een uitbreidingspakket voor Total War: Rome 2 die uit het niets lijkt te komen. Natuurlijk zijn we ook nog steeds bezig met het verteren van de enorme lading games die een paar weken geleden uitkwamen. We vragen aan de redactie hoe hun dat vergaat.

Luuc ten Velde

Wat heb ik me deze week in games kunnen storten. Het was echt een feest. Zo heb ik deze week ein-de-lijk Super Mario Odyssey uitgespeeld (de verhaallijn althans). Dit bood me echter een heel nieuw perspectief, waardoor ik zeker alle werelden opnieuw ga bezoeken om alle Power Moons te verzamelen.

Super Mario Odessey | GameCensor

Dat neemt nu echter wel de tweede plaats in, want afgelopen dinsdag kwam de uitbreiding voor Horizon: Zero Dawn uit, genaamd The Frozen Wilds. Ik ben pas een paar uur weer terug in de wereld en heb er ook al flink van langs gekregen. Het is en blijft een moeilijk spel, al helemaal als je het een aantal maanden geleden voor het laatst hebt gespeeld.

Het voelt echter wel heerlijk om weer terug te zijn in de wereld en ik ben ook zeker van plan om er nog flink wat uren in te steken. Het enige wat ik tot nu toe gedaan heb, is het zoeken naar collectibles. Dus Horizon: The Frozen Wilds is wat nu lekker op mijn tv gespeeld wordt, terwijl Mario voor in de trein en op reis is.

Kevin Rombouts

Terwijl Luuc afgelopen dinsdag pas aan de slag mocht met Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds, was het voor mij vorige week al feest. Nog sterker: Op het moment dat Luuc er pas mee aan de slag ging, was ik er al klaar mee. Jammer, maar dat is het leven van een redacteur in de gaming-scene. De afgelopen week was voor mij dan ook vooral gevuld met uurtjes Mario in de trein en bus, aangezien ik deze nog niet af had.

Maar ook hier tref ik weer enige gelijkenissen met Luuc, want voor mij is het verhaal van Super Mario Odyssey alweer ten einde. Dat wil echter niet zeggen dat de game voor mij ook ten einde is, want er is nog meer dan genoeg te doen. Zo zijn er nog honderden Power Moons te verzamelen. Daarbij zijn sommige zo moeilijk om te krijgen dat het me letterlijk meer dan honderd pogingen kostte om ze te bemachtigen. Ik ben niet iemand waarbij vaak controllers sneuvelen, maar als Mario zo doorgaat, zijn er binnenkort wat Joy-Cons versleten…

Ernö Groeneweg

Als we het gaan hebben over grote releases, dan heb ik ook nog wel een leuke: na het einde van onze tentamenweek zijn mijn vriendin en ik eindelijk aan Assassin’s Creed Origins begonnen. Na drie hele dagen hebben we pas drie gebieden gehad, want side quests kosten me een bak tijd… Maar het is het waard! Naar mijn mening is het echt een waardige toevoeging aan de Assassin’s Creed-serie. Na een aantal teleurstellende titels is Origins de eerste die me weer uren- en urenlang vast kan houden. Dat heb ik niet meer gehad sinds de zwanenzang van Ezio in Assassin’s Creed Revelations.

Hoewel ik door de Assassin’s Creed-escapades nog niet de kans heb gezien om haar te spelen, is er een nieuw karakter toegevoegd aan Overwatch: Moira! Een discussievideo over haar die ik snel in de trein heb gekeken, vertelde mij dat ze een uiterst competente burst-healer kan worden. Hoewel ik zelf niet zo vaak supportkarakters speel in Overwatch, is Moira wel degelijk interessant! Ze zou een interessant effect op de algehele balans van de game kunnen hebben. Verder is deze week ook het zevende seizoen van de competitieve spelmodus van Overwatch begonnen.

Assassin's Creed Origins | GameCensor

De uitdaging zal voor mij zijn om de rang die ik in seizoen vijf had na de plaatsingswedstrijden al te bereiken, en van daaruit hopelijk door te groeien naar de platinum-rang. Hoe dit me opgaat, zal je vroeg of laat in een livestream op het GameCensor Twitch-kanaal kunnen zien!

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!Tags:

Lees verder: