Log in

Scheurend door de bocht of razend door de ruimte

De redactie is elke week druk met nieuws tikken, achtergronden schrijven en reviews pennen als je vraagt wat ze aan het doen zijn, maar ondertussen wordt er ook nog van alles gespeeld, gelezen en bezocht. Daarom stellen we aan onze redactie de vraag: “waar hebben jullie je nu écht mee bezig gehouden afgelopen week?”

De week zit er weer op. In de afgelopen 7 dagen is er veel gebeurd in de gamewereld. De zomervakanties zijn nu echt begonnen en hoewel velen van ons gewoon doorwerken, maken we toch altijd wel tijd vrij om lekker te gamen. Laten we eens vragen aan Robert, Rohald, Maik en Ernö wat zij er deze week van gebakken hebben.

Robert Zomers

Na de mooiste week van het jaar met de E3 komt de mooiste maand van het jaar met de Tour de France.  Wat mij betreft hét sportevenement van het jaar en ik val dan ook al twee weken mijn omgeving lastig met discussies en weetjes over het wielrennen. Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom ik dat ook hier doe en wat dit in hemelsnaam met gamen te maken heeft, maar helaas voor jou heb ik een haakje!

Pro cycling manager 2017 | GameCensor

Zo een kleine week voor de Tour de France komt namelijk altijd een nieuwe versie van Pro Cycling Manager uit en dus speel ik op dit moment niets anders dan PCM 2017. Er is namelijk niets beters dan tijdens het wielrennen kijken op televisie ook zelf een tof team onder de knoppen te hebben. Natuurlijk is het geen game van het kaliber FIFA of NBA, maar ik vermaak me er altijd prima mee. Mocht je per ongeluk net als ik ook fietsfan zijn, houd dan komende week de site in de gaten, dan lees je alles over de nieuwe PCM in mijn review.

Rohald De Bruyne

Zo’n 3 jaar geleden hoorde ik voor het eerst over Elite: Dangerous en ik werd op slag verliefd. Pijnlijk genoeg voor mijn hart was deze game alleen te spelen op een stevige game PC. Helaas had ik niet genoeg middelen in mijn portemonnee om daar aan te komen. In de jaren daarna hield ik altijd wel een oogje op deze prachtige sandbox in de ruimte.

Je weet hoe het gaat, het leven gaat verder. Nieuwe liefdes komen en gaan, tot ineens je ware liefde weer om de hoek komt gevlogen, rechtstreeks uit de supercruise. Van mijn baas hoorde ik dat Elite: Dangerous een port had gekregen voor de PlayStation 4 en laat dat nu net de enige up-to-date console zijn die ik tot mijn beschikking heb.

Elite Dangerous | GameCensor

Inmiddels heb ik al een tien-stappenplan opgezet om mijn Cobra MKIII om te kunnen toveren naar een massief transportschip van allerlei goederen om op te schalen naar de volgende upgrade. Mijn review kun je inmiddels al hier lezen en wellicht kom ik je wel eens tegen!

Maik de Bresser

In 2010 werd ik aangenaam verrast met een mailtje in mijn inbox dat ik mee mocht doen aan de beta van Star Wars: The Old Republic. Ik had nog nooit echt een MMO gespeeld, op misschien drie uurtjes World of Warcraft na en wist niet echt wat ik ervan moest denken. Als grote Star Wars en Bioware fan kon ik natuurlijk niets anders dan dat hele weekend The Old Republic spelen. Misschien kwam het door het thema, misschien omdat ik als MMO-noob niets gewend was, maar ik vond het spel geweldig. Jaren lang heb ik alle aspecten van het spel gespeeld.

Star Wars: Knights of the Old Republic | GameCensor

Zoals gewoonlijk: mensen raken ontevreden, guilds vallen uit elkaar en mensen verlaten het spel. Twee jaar geleden was het ook mijn beurt, al kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om ook mijn abonnement op te zeggen. Af en toe logde ik nog eens in, meestal na een expansion, om nog eens herinneringen op te doen, maar langer dan twee dagen hield ik dit niet vol. Tot afgelopen week. Ik heb mijn Mercenary healer afgestoft en door de verhaallijn heen geloodst. Hij heeft zelfs alweer drie raids in drie dagen doorlopen. Toch vraag ik me af, hoe lang houd ik het deze keer vol…

Ernö Groeneweg

Hoewel ik deze week voornamelijk bezig ben geweest met het afronden van herkansingen voor mijn studie, heeft de gamende kant van mij zeker niet stilgezeten. Bij het afronden van het afgelopen schooljaar hoort een beloning, die bij mij de vorm kreeg van een hernieuwd World of Warcraft-abonnement. Ik speel die game gewoonlijk niet buiten de vakanties, omdat ik me er soms iets te veel in kan verliezen. Helaas valt de laatste uitbreiding, Legion, me een beetje tegen. Ik weet nog niet of dat ligt aan de uitbreiding of dat ik het spel ontgroeid ben. Wat ik wel weet, is dat ik sneller verveeld ben dan ooit met deze game en als ik een paar uur wil gamen, ik toch liever naar Overwatch grijp.

Een hoogtepunt van elke week is het feit dat ik als chef streaming games mag spelen voor GameCensor. Deze week nam dat de vorm aan van de nieuwe MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) van NCSoft, Master X Master. Dit spel breekt de conventies van de meeste MOBA’s doordat je per potje niet een, maar twee karakters kiest, waartussen je vrij kunt wisselen. Dit in combinatie met de ongebruikelijke shooter-achtige bediening van je karakter zorgt voor een enorm vermakelijke en responsieve ervaring. Helaas houdt het daar ook op met de positieve dingen die ik over dit spel te zeggen heb… De rest bewaar ik echter voor de volledige review!

Master x Master | GameCensor

Zoals je ziet, hebben we ons aardig vermaakt, maar het liefst horen we wat jij, onze lezer, hebt gedaan. Waar heb jij je afgelopen week mee vermaakt? We lezen het graag!Tags:

Lees verder: