Log in

Activision Blizzard | GameCensor

Een jaar in nevelen gehuld

We laten 2017 en daarmee een heel mooi gamejaar achter ons. Een goed moment om eens te kijken wat er in 2018 allemaal op de planning staat! Wat heeft Activision Blizzard voor ons op de rol staan komend jaar?

Activision Blizzard heeft in 2017 met Destiny 2 en Call of Duty: WWII mooie games uitgebracht. Beide games zijn goed ontvangen. Toch ligt het zwaartepunt nog altijd aan de Blizzard-kant van Activision Blizzard, dat met Overwatch weer een ongekend goed jaar had en de 25 miljoen spelers-grens bereikte. Gaat Activision Blizzard dit succes doorzetten in 2018?

Belangrijkste games van dit jaar

Hoewel het officieel een uitbreiding is, blijft een nieuwe World of Warcraft-uitbreiding een belangrijk moment voor de uitgever. Gaat de game spelers erbij krijgen? Of wordt het een nieuwe reden voor veteranen om op te stappen? Battle for Azeroth belooft in ieder geval het aloude conflict tussen Horde en Alliance terug te brengen, iets waar de oude garde in ieder geval blij van wordt. Om nog maar niet te spreken over de komst van Classic Servers, al ben ik bang dat we deze pas in 2019 gaan zien.

Battle for Azeroth | GameCensor

Verder heeft Activision Blizzard nog heel weinig bekendgemaakt voor 2018. Er komen ongetwijfeld meer titels aan, maar deze houdt de uitgever vooralsnog even geheim. We kunnen natuurlijk al wel een beetje raden wat er nog gaat komen.

Welke aankondigingen gaan we zien op de E3 van Activision Blizzard?

Call of Duty (CoD) had net zo makkelijk onder het vorige kopje gekund, want het blijft een van de belangrijkste titels voor Activision Blizzard. Call of Duty: WWII staat pas net in de kast, maar er komt ook komend jaar weer een nieuwe CoD uit natuurlijk. Wat voor een Call of Duty dit gaat worden, gaan we vermoedelijk horen op de E3. We weten in ieder geval dat Treyarch bezig is met de titel voor dit jaar; deze studio is verantwoordelijk voor alle Call of Duty: Black Ops-games.

Verder hoop ik dat we dit jaar eindelijk écht Diablo-nieuws gaan krijgen, het liefst natuurlijk in de vorm van een geheel nieuwe Diablo-titel. Diablo 3 stamt alweer uit 2012 en het is hoog tijd voor wat vernieuwing. De E3 zou een mooi moment zijn om Diablo-fans blij te maken, al kan Blizzard er natuurlijk ook voor kiezen om het tijdens hun eigen BlizzCon bekend te maken. Als ze überhaupt iets Diablo-achtigs in de pijpleiding hebben zitten natuurlijk.

Diablo rise of the necromancer 3 | GameCensor

Wat gaan we dit jaar in ieder geval zien van Activision Blizzard?

We gaan in ieder geval nieuwe uitbreidingen voor Hearthstone krijgen. Het virtuele kaartspel bestaat bij de gratie van constante vernieuwing om het spel spannend te houden. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om geld te blijven verdienen aan nieuwe pakjes kaarten.

Verder hebben we in 2017 niet het laatste gehoord van Destiny 2. Daar staat de nodige DLC voor op de rol. We hebben net Curse of Osiris gehad natuurlijk, maar Bungie heeft al aangekondigd dat begin 2018 de tweede grote DLC Gods of Mars naar de game komt. Hetzelfde geldt voor Call of Duty: WWII, waar op 20 januari de uitbreiding Resistance voor uitkomt, waarin we drie nieuwe multiplayer maps krijgen en nieuwe co-op-missies voor de Nazi Zombies-modus.

Het staat misschien niet bovenaan het lijstje bij de meesten van ons, maar een van de belangrijkste series voor Blizzard Activision is Skylanders. Deze vrolijke beestjes doen het goed bij de jongere generaties en bij de enkeling die Spyro en zijn vriendjes nooit helemaal achter zich heeft kunnen laten. Skylanders: Imaginators kwam uit in 2016 en daarom is de verwachting dat we dit jaar een nieuwe serie gaan zien. Ook durf ik er geld op in te zetten dat de serie voor het eerst naar de Nintendo Switch komt dit jaar.

Skylanders Imaginators

Naar welke aankondiging of game van Activision Blizzard kijk jij het meeste uit in 2018? Laat het ons weten in de comments.Tags:

Lees verder: