Log in

De hype van september 2016 | GameCensor

Gamescom ligt nog vers in ons geheugen en dat houdt dat er een stortvloed aan games op komst is. Met de eerste grote knallers al in de schappen lijkt het najaar nu echt los te barsten. Maar naar welke games kijken we het meest uit in september, oktober en november? Dit is onze Hype Top 5 van september 2016.

Forza Horizon 3 | GameCensor

Als we deze manad één game moeten kiezen waar we heel erg naar uitkijken, dan is dat toch wel Forza Horizon 3. Als een van onze Best of gamescom-titels wist de game ons al tijdens de beurs te overtuigen. Zowel racefanaten als brokkenpiloten kunnen later deze maand de koffers pakken om deel te nemen aan de derde editie van het Horizon-festival, ditmaal in Australië. De game belooft meer vrijheid, meer wagens en meer mogelijkheden in de Outback waar we maar al te graag mee aan de slag gaan. Op 27 september ligt de game in de winkels voor Xbox One en voor het eerst ook voor de pc.

Battlefield 1 | GameCensor

In oktober duiken we na jaren van moderne en futuristische gevechten weer terug het verleden in met Battlefield 1. Zowel tijdens gamescom 2016 als tijdens de recente open bèta smaakte dat dan ook zeker naar meer. Toch valt het op dat we vooral veel weten van de multiplayer: DICE heeft nog maar nauwelijks iets van de singleplayer laten zien. Niet dat dat heel veel uitmaakt. Het verleden laat immers zien dat spelers toch niet voor de singleplayermodus met de Battlefeld-games aan de slag gaan. Battlefield 1 ligt op 21 oktober in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Watch Dogs 2 | GameCensor

Verrassend genoeg konden we in Keulen al heel eventjes aan de slag met Watch Dogs 2 en dat heeft ons zeker enthousiast gemaakt over de game. De titel lijkt de domper van het origineel achter zich te laten en een nieuwe weg in te slaan die een stuk vrolijker en kleurrijker is in het hart van de technologie: San Francisco. Of Watch Dogs 2 ook daadwerkelijk van de fouten uit het origineel heeft geleerd, weten we nog niet, maar dat zullen we in november merken. De game staat namelijk voor 15 november op de planning, met een release voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Mafia III | GameCensor

Vorig jaar waren we tijdens gamescom al enthousiast over Mafia III en dit jaar is dat niet anders, al blijft er wel wat knagen. De game was namelijk niet te spelen in Keulen, zowel achter de schermen als op de beursvloer niet. Wat hebben 2K en Hangar 13 nog over Lincoln te verbergen waardoor ze ons niet met de game aan de slag willen laten gaan? Of willen de teams de game een verrassing houden tot de release? Begin oktober gaan we erachter komen. Mafia III ligt namelijk op 7 oktober in de winkels voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Final Fantasy XV | GameCensor

Hoewel we enthousiast zijn over het nieuwste deel in de Final Fantasy-serie, werd deze vlak voor gamescom 2016 doorgeschoven naar het einde van november. De studio had iets meer tijd nodig, iets wat we al vaker gehoord hebben. Toch lijken de beelden er niet om te liegen en kunnen we niet wachten om ons opnieuw in een grootschalig verhaal van prinsen, slechteriken en enorme haarbossen te gooien. Op 29 november gaan we met Final Fantasy XV aan de slag, waarbij deze op de PlayStation 4 en de Xbox One zal verschijnen.

Welke games hebben het niet gehaald?
In een drukke tijd als deze moeten er natuurlijk keuzes worden gemaakt en vallen sommige games helaas net buiten de boot. Gears of War 4 is zo’n titel, die helaas plaats heeft moeten maken voor Battlefield 1. Deze wist ons immers iets meer te overtuigen de afgelopen weken waardoor onze hypemeter hier iets meer uitsloeg. Ook The Last Guardian valt van het lijstje af: de game was ook in Keulen afwezig, waardoor we ons afvragen in welk stadium de game zich momenteel bevindt. Of de game de releasedatum van oktober gaat redden, is bij ons een vraag waar we geen antwoord op durven te geven.

Of ze de hype ook daadwerkelijk gaan evenaren, lees je natuurlijk de komende maanden terug op GameCensor in onze uitgebreide verslagen en reviews. Tot die tijd zijn we benieuwd wat jouw Hype Top 5 is. Laat het dan ook vooral weten in de reacties.Tags:

Tegenwoordig hebben we een aantal huisregels die gelden voor alle reacties. Je leest er hier alles over.