Log in

Wat is GameCensor?

GameCensor is een website voor de volwassen gamer. Volgens ons is dat namelijk een grote groep gamers die zwaar ondervertegenwoordigd is in de gamejournalistiek. Wij bieden neutraal en relevant nieuws aan en leveren gedegen artikelen.

Waar komt de naam GameCensor vandaan?

Censor staat voor de vierde definitie van het Nederlandse woord, namelijk: (bij uitbreiding) beoordelaar, criticus, recensent. Aldus de Van Dale. De censor uit GameCensor heeft dus niets met (de Engelse term voor) censuur te maken, al wordt dat vaak gedacht.

Wat maakt GameCensor voor volwassenen gamers?

De volwassenheid is te merken aan het taalgebruik van de redacteuren. Daarnaast is onze onderwerpkeuze anders dan bij de reguliere gamesites. Ook is GameCensor een stuk kritischer tegenover de game-industrie.

Wat is het verschil tussen reviews, previews en hands-ons?

Een preview is, zoals de naam al zegt, een vooruitblik op de game. We analyseren de informatie die op dat moment bekend is en wat we van de game verwachten op dat moment. Een hands-on wordt geschreven op het moment dat een game gespeeld is, maar nog niet in zijn definitieve versie beschikbaar is. Het gaat hier dan ook vaak om een demo (van minimaal 30 minuten), een test-sessie of bèta. Een review schrijven we zodra de game in zijn definitieve versie beschikbaar is en voldoende is gespeeld om een degelijk oordeel over te vellen. Games zullen altijd worden uitgespeeld voordat er een review wordt geschreven, met uitzondering voor MMORPG’s of race-, sport-, of strategiegames zonder verhaal-modus.

Wat is de extensie?

De extensie is letterlijk de uitbreiding van de website. Er kunnen verschillende soorten artikelen verschijnen in de extensie. De meest voorkomende artikelen zijn achtergrondartikelen (specials), opinies, interviews en blogs.

Wat is Disqus?

Disqus is een programma dat reageren op nieuwsberichten en artikelen mogelijk maakt. Het is externe software en daarmee niet direct verbonden met GameCensor.nl. Registratie bij IntenseDebate gaat dus buiten GameCensor om.

Kan ik bij GameCensor komen werken?

Ja, dat kan. We zijn altijd op zoek naar talent. Kijk voor vacatures op onze vacaturepagina. Open sollicitaties zijn ook welkom.

Ik heb een recensie geschreven. Kan ik die toesturen?

Ja. We zijn altijd op zoek naar kwalitatief hoogstaande artikelen. Je kunt je artikel (recensie, opinie of achtergrondartikel) sturen naar de hoofdredactie (hoofdredactie@gamecensor.nl). We nemen dan contact met je op als we over willen gaan op publicatie. Uiteraard komt de naam van de auteur boven het artikel te staan. We zijn altijd bereid om op freelance-basis samen te werken.

Hoe blijf ik op de hoogte van GameCensor?

Je kunt natuurlijk elke dag GameCensorbezoeken, maar er zijn meerdere manieren om van ons op de hoogte te blijven. Op Twitter plaatsen wij het laatste nieuws, de nieuwste artikelen en video’s. Op Facebook plaatsen wij altijd de nieuwste artikelen en video’s.

Wordt GameCensor gesponsord?

Nee, GameCensor is sinds haar oprichting in september 2010 geheel onafhankelijk. Wij zijn niet afhankelijk van uitgevers, ontwikkelaars, fabrikanten of andere partijen in de game-industrie of daarbuiten. Deze onafhankelijkheid is gewaarborgd in ons redactiestatuut.

Tegenwoordig hebben we een aantal huisregels die gelden voor alle reacties. Je leest er hier alles over.
Tegenwoordig hebben we een aantal huisregels die gelden voor alle reacties. Je leest er hier alles over.