Log in

World of Warcraft

Meer over World of Warcraft

World of Warcraft is een massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) ontwikkeld en uitgegeven door Blizzard Entertainment. Het is de vierde titel die zich afspeelt in het fantasy-universum Warcraft, voor het eerst geïntroduceerd in 1994 als setting voor de titel Warcraft: Orcs & Humans. World of Warcraft speelt zich af in de wereld Azeroth, ongeveer vier jaar na de gebeurtenissen van Blizzard’s laatste Warcraft release, Warcraft III: The Frozen Throne. World of Warcraft kwam uit op 23 november 2004, op het tienjarig bestaan van de franchise, voor de pc.

Bij de start van World of Warcraft moet de speler een keuze maken uit een van de twee rivaliserende volkeren (Horde en Alliance). Vervolgens kan een personage gemaakt worden en door te kiezen uit verschillende talenten en vaardigheden volledig aangepast worden naar wens van de speler. De game heeft een grote open wereld waarin diverse missies beschikbaar zijn. De meeste missies zijn gericht op het doden van monsters, het vinden en verzamelen of afleveren van items, contact leggen met diverse NPC’s, een specifieke locatie bezoeken of een specifieke interactie met de omgeving, en bijbehorende objecten, uit te voeren. Door het voltooien van missies verkrijgt je personage beloningen in de vorm van geld, voorwerpen en experience, waardoor hij zich kan ontwikkelen.

World of Warcraft heeft al vijf uitbreidingen ontvangen en er is een zesde op komst. Elk van deze uitbreidingen biedt aanvullende content en nieuwe toevoegingen. Deze uitbreidingen zijn als volgt:

  • The Burning Crusade: De eerste uitbreiding kwam uit op 16 januari 2007 en brengt diverse nieuwe mogelijkheden met zich mee, zoals de verhoging van het maximale level naar 70, twee nieuwe rassen: blood elves en draenei, de wereld Outland en nieuwe zones, dungeons, missies en vijanden.
  • Wrath of the Lich King: Deze kwam uit op 13 november 2008 en biedt een flinke hoeveelheid nieuwe content, waaronder het verhoogde maximale level van 80 en het nieuwe continent Northrend, huis van de Lich King en zijn ondode volgelingen.
  • Cataclysm: De derde uitbreiding kreeg een release op 7 december 2010 en volgt de terugkeer van de kwaadaardige Dragon Aspect genaamd Deathwing the Destroyer. Zijn vurige aankomst vanuit Deepholm veroorzaakt een wereldwijde ramp dat bekend staat als The Shattering.
  • Mists of Pandaria: Het vierde deel zag het levenslicht op 25 september 2012 en bracht negen nieuwe dungeons, drie nieuwe raids en vier nieuwe battlegrounds met zich mee en verving de bestaande Talent Tree door een Specialization.
  • Warlords of Dreanor: De laatste uitbreiding verscheen op 13 november 2014 en introduceert een nieuwe wereld met de naam Dreanor. Het maximaal te behalen level is gestegen naar 100, er zijn diverse nieuwe wezens toegevoegd en de interface is volledig vernieuwd.
  • Legion: De nieuw aangekondige uitbreiding die volgens de planning zal verschijnen op 30 augustus 2016. Legion draait om de terugkeer van een vijand voor zowel Horde als Alliance, namelijk het kwaadaardige Burning Legion. De uitbreiding verhoogt het maximaal te behalen level naar 110, bevat het nieuwe continent The Broken Isles en wapens specifiek voor een klasse, ook wel bekend als Artifacts.