Log in

Star Wars Battlefront | GameCensor

Gamers die momenteel nog volop genieten van Battlefield 1, moeten dat gevoel nog wel een tijdje vasthouden. Volgens Electronic Arts CFO Blake Jorgensen verschijnt er “een aantal jaar” geen Battlefield-game. In plaats daarvan focust EA zich op Star Wars Battlefront.

Blake Jorgensen, Chief Financial Officer bij Electronic Arts, maakte het statement tijdens de 35ste editie van het NASDAQ Investor Program. Daarin zei hij dat EA “Battlefield voor een aantal jaar niet terug gaat zien. Volgend jaar hebben we Battlefront, de Star Wars-game.”

Na een zeer succesvolle release van Battlefield 1 lijkt het een vreemde uitspraak van Jorgensen, maar is het geen grote verassing. Tussen Battlefield 4 en Battlefield 1 zat ook een periode van drie jaar, Battlefield Hardline niet in beschouwing genomen. Mocht dit hetzelfde geval zijn met Battlefield 1 en het vervolg daarop, dan zien we op zijn vroegst in 2020 een nieuwe titel. Wanneer de uitgever de focus verlegt richting Star Wars, dan kan het nog langer duren voordat we een nieuwe titel zien.

In recente opmerkingen van Electronic Arts over de tweede Star Wars Battlefront-game zei de uitgever dat de nieuwe titel meer content bevat. Daarnaast sluit deze content ook beter aan op de nieuwe film, Episode 8. Hoewel de game nu gepland staat voor 2017, ontbreekt een datum.


Bron:

Tags:

Tegenwoordig hebben we een aantal huisregels die gelden voor alle reacties. Je leest er hier alles over.