Log in

In de week na de release van Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn er in totaal 1,5 miljoen exemplaren van deze game verkocht in Europa. In Nederland zijn er in de eerste week meer dan 63.300 stuks van dit Pokémon-avontuur over de toonbank gegaan. Daarmee zijn de twee games officieel de beste release ooit voor Nintendo in Europa.

Er lijkt geen einde te komen aan de populariteit van de Pokémon-franchise. Na 20 jaar gaan de games nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Zo ook de laatste aanvulling in de reeks. De zevende generatie Pokémon-games zijn een week na de release alleen al in Nederland meer dan 63.300 keer over de toonbank gegaan. Dit brengt het totaal verkochte games in Europa op ruim 1,5 miljoen exemplaren. Pokémon X en Y wisten destijds binnen twee weken ruim 4 miljoen exemplaren wereldwijd te verkopen. Of Sun & Moon dit gaan verbreken moet nog blijken.

Pokémon Sun en Pokémon Moon brengen de speler deze keer naar de Alola-regio. In dit tropische gebied krijgt de speler weer de mogelijkheid om de kleine wezentjes te vangen en met elkaar te laten vechten. Onlangs speelde GameCensor zelf Pokémon Sun. Je kunt hier de review lezen.


Bron:

Tags:

Tegenwoordig hebben we een aantal huisregels die gelden voor alle reacties. Je leest er hier alles over.