Log in

Na verschillende mobile games te hebben uitgebracht voor iOS en Android gooit ontwikkelaar Mojo Bones het over een andere boeg. Voor hun nieuwe IP Impact Winter heeft het team de handen ineengeslagen met Bandai Namco Entertainment, en het belooft een ambitieus project te worden. 

Het verhaal van Impact Winter toont een survivalgame in hart en nieren. Na een collisie met een asteroïde is de wereld zoals wij hem kennen veranderd in een kil winterlandschap. Spelers kruipen in de huid van Jacob Solomon, die samen met een team van vier andere overlevenden er alles aan doet om te overleven. De situatie van Solomon ziet er niet best uit, wanneer plots zijn robothulpje een radiotransmissie doorkrijgt: binnen 30 dagen zal hulp arriveren. Het doel van de speler is daarom ook simpelweg om te overleven tot de hulp arriveert. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Samen met je eerdergenoemde robothulpje, Ako-Light, moet je de woeste wereld verkennen en manieren zoeken om de 30 dagen door te komen. Dankzij een willekeurig gegenereerde en dynamische wereld moet iedere keer dat je het spel doorspeelt anders aanvoelen. Veel weten we nog niet over de wereld, behalve dat Jacob zich bevind op een plek die hij ‘The Void’ heeft genoemd. Hij is zo vriendelijk geweest om dit met ons te delen via zijn dagboek op Twitter:

Volgens Stuart Ryall, medeoprichter en ontwerper bij Mojo Bones, is Impact Winter hun meest ambitieuze project tot nog toe. Zoals Ryall zelf aangaf: “we haalden inspiratie uit onze favoriete games, films, muziek en literatuur en bouwden hier op voort om een one-of-a-kind survival avontuur te creëren.” De voorlopige release van Impact Winter staat gepland in het voorjaar van 2017.

 Tags:

Tegenwoordig hebben we een aantal huisregels die gelden voor alle reacties. Je leest er hier alles over.