Log in

Vanaf vandaag komt Ubisoft met cross-platform ondersteuning voor verschillende VR-headets. Dit betekent dat eigenaren van de PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive binnenkort samen dezelfde games kunnen spelen. 

De eerste game die gebruikt maakt van het nieuwe cross-platform systeem is Eagle Flight, een game waarin spelers zowel coöperatief als competitief door de verlaten straten van post-apocalyptisch Parijs kunnen vliegen. Het spel is momenteel beschikbaar voor de PlayStation VR en Oculus Rift, maar zal vanaf 20 december ook speelbaar zijn op de HTC Vive. Naast Eagle Flight zullen de aankomende VR-games Werewolves Within en Star Trek: Bridge Crew, die respectievelijk op 16 december en 14 maart uit zullen komen, ook gebruik maken van cross-platform gameplay.

Volgens David Votypka, creatief directeur bij Red Storm Entertainment Inc., was het vanaf het begin al het doel om cross-platform play mogelijk te maken voor VR-titels, mede omdat “onze games gekenmerkt worden sterke multiplayer ervaringen, dus vrienden samen laten spelen ongeacht welke headset ze hebben zal de sociale aard van onze games versterken en kunnen ze gespeeld worden zoals we het bedoeld hebben,” aldus Votypka.

Hoewel cross-platform play nog vrij weinig gebruikt wordt is Eagle Flight niet de eerste game die over verschillende platforms gespeeld kan worden. Rocket League maakte het eerder al mogelijk voor gamers om op verschillende platforms met elkaar te spelen.


Bron:

Tags:

Tegenwoordig hebben we een aantal huisregels die gelden voor alle reacties. Je leest er hier alles over.