Log in

Censuur is een van de grootste dooddoeners in de wereld van de vrije pers. Niet op papier mogen zetten wat je denkt of het nieuws niet onafhankelijk kunnen bedenken, het is iets wat wij liever niet zien gebeuren. We doen niets liever dan onze mening op papier zetten en jou het onafhankelijke nieuws brengen. We doen het zoveel, dat we er een hele website mee kunnen vullen. “En dan toch kies je een naam als GameCensor.” horen wij je denken. Nou, dat zit zo:

Zoals met zoveel zaken in de gamesindustrie is ook onze naam niet wat het lijkt. Want waar in de Engelse taal het woord censor staat voor censuur, draagt het in het Latijns een bijna tegenovergestelde betekenis. Namelijk die van criticus.

Dat is dan ook precies wat wij doen: met een kritische blik kijken naar de gamesindustrie. Niet alleen naar de games die er uit voort komen, maar ook naar de bedrijven die er in handelen en de mensen die er in rondlopen. Door middel van een dagelijkse portie onafhankelijk nieuws en een brede selectie aan artikelen houden we jou altijd in de loop van wat er gaande is in de industrie. Of het nou gaat om het laatste nieuws rondom een grote uitgever, een recensie van die ene toffe game of een achtergrond artikel over je favoriete held van vroeger: je leest het hier, op GameCensor.