Log in

Een nieuwe ervaring?

Naruto komt over een maand met alweer het derde deel in de Naruto: Ultimate Ninja serie. Deze fighting game is compleet gebaseerd op de Naruto-manga door Masashi Kishimoto. Maar ondanks dat dit het derde deel is belooft CyberConnect2 een nieuwe ervaring. Hoe ze dat willen doen, nou zo…

Allereerst is er de story mode: deze zal dezelfde structuur aanhouden als Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 1 en 2. In tegenstelling dus van Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Generations, wat de meest recente Naruto-game is. Hierbij zal er strategie van de speler verwacht worden bij het verslaan van bazen en zullen er quick time events zijn tijdens de boss fights. Het plot zal beginnen waar Ultimate Ninja Storm 2 ophield met daarvoor een aanval van Kyuubi, the Nine-Tailed Fox, op Konoha-gakure, the Village of the Hidden Leaf. Hierbij zal de speler de karakters kunnen besturen die Konoha moeten verdedigen. Daarna zal dezelfde verhaallijn worden gevolgd als de afleveringen van de serie die op dat moment te zien zijn. Tijdens het verhaal zullen ook keuzes gemaakt moeten worden via het “Ultimate Decision System”, waarbij je verschillende verhaaleinden kunt creëren.

Naruto_Shippuden_Ultimate_Ninja_Storm_3_02

De game zal uiteindelijk meer dan 80 verschillende speelbare karakters bevatten. Dit is dan ook het grootste aantal binnen deze serie. Het vechtsysteem is iets aangepast; er is nu een Awakening Mode toegevoegd die je karakter in staat stelt betere en sterkere vaardigheden te gebruiken wanneer je bijna verslagen bent. Deze modus heeft waarschijnlijk een bepaalde tijdsduur en is maar één keer per gevecht gebruikt worden. Zoals in de eerdere games kun je twee karakters kiezen die je kunnen assisteren tijdens het gevecht. Nu kunnen ze echter ook gebruikt worden om dertien verschillende soorten combo’s mee uit te voeren. Daarnaast zullen de assist-karakters een eigen levensbalk hebben waardoor ze uiteindelijk ook uitgeschakeld kunnen worden als assist.

De speelbare karakters zullen al hun karakteristieke moves ter beschikking hebben en ze zullen dan ook spelen zoals je dat verwacht. Een paar karakters die speelbaar zullen zijn, zijn Naruto, die in Nine-Tails Chakra Mode, Tailed Beast Mode, Hokage Mode, Samurai Costume en Goku Costumes beschikbaar zal zijn, Sasuke en Sakura, maar ook nieuwere karakters als Killer Bee, A, de vierde Raikage, en Mū, de tweede Tsuchikage.

Naruto_Shippuden_Ultimate_Ninja_Storm_3_05

De game zal dus uiteindelijk veel gaan lijken op zijn voorgangers, maar de graphics zijn verbeterd en er zijn meer karakters dan ooit in een game binnen de serie. Hiermee is de game zeker veelbelovend, maar de uiteindelijke gameplay zal het verschil moeten gaan maken. Er zijn veel fighters op de markt en of Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 daar in opvalt blijft afwachten. We zullen zien wanneer de game op 8 maart in de winkels ligt.Tags:

Lees verder: